'Behoefte aan kwalitatief aanbod in Rotterdam neemt snel toe'

  • In Nieuws
  • 16:56, 10 September 2018
  • 204 Views
img

Bij zowel de kantoren- als bedrijfsruimtemarkt in Rotterdam neemt de behoefte aan kwalitatief aanbod snel toe. 

Dat bleek tijdens een rondetafelgesprek dat PropertyNL Ventu Research recent organiseerde met promente Rotterdamse vastgoedadviseurs. David Blok (Blok Makelaardij), Rhijn Broesterhuizen (Q Makelaars), Marco Clarijs (CBRE), Joiselle Fokker (Cushman & Wakefield), Nico Keijzer (Industrial real estate partners), Pieter Bas Koevermans (BRiQ real estate), Bernard Linthorst (Parc Makelaars), Leon de Lobel (De Lobel & Partners), Marcel Naaktgeboren (De Mik Bedrijfshuisvesting), Peter van Nederpelt (Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis), Maarten Veenenbos (Colliers International) en Pascale Volder (JLL) kwamen onlangs bijeen in Hotel New York om hun licht te laten schijnen over de vastgoedmarkt van Rotterdam.

De eerste zes maanden van 2018 laten zien dat Rotterdam volgens onderzoek van Ventu Research bezig is aan een goed jaar. Het aantal transacties is over de hele linie in aantallen, maar ook in volume, groter dan vorig jaar. Rotterdam leek tot nu toe wat achter te blijven bij de andere steden in de Randstad, maar dat kan ook voordelig uitpakken. Bij voortdurende economische groei kunnen zoekende partijen in Rotterdam profiteren van meer keuze en minder hoge prijzen.

Bijna belangrijker nog dan die stijgende opnamecijfers is de betere balans in de markt. Het aanbod is de laatste jaren teruggelopen en dan met name het kansloze aanbod. Dat komt onder andere door transformatie, maar ook door het renoveren van kantoren. 

In het Ventu Watch katern van de september-editie van PropertyNLmagazine wordt ingezoomd op ontwikkelingen op het gebied van aanbod en transacties in de regio Rotterdam.