'Makelaar steeds meer verhuurder werkplekken in plaats van ruimte-verhuurder'

  • In Nieuws
  • 17:10, 27 November 2018
  • 312 Views
img

De 'hotellisering' van de kantorenmarkt maakt dat vastgoedadviseurs zich steeds meer zullen ontwikkelen tot adviseurs die helpen bij het verhuren van werkplekken in plaats van het aanbieden van vierkante meters.

Dat vinden niet alleen Annelou de Groot (Regus) en Sipke Feenstra (The Office Operator) maar
ook fundmanager Ronald van der Waals (CBRE GI). Zij deden die uitspraak tijdens de PropertyNL Lounge over Het Flexibele
Kantoorconcept.

Het flexibele kantoorconcept is in opmars. Misschien is het nu nog maar 3 tot 4% van de kantorenmarkt, maar flexibele kantoorverhuurders als Regus en The Office Operator groeien snel.
Tijdens de PropertyNL Lounge Het Flexibele Kantoorconcept gaven Annelou De Groot (head of development van Regus) en Sipke Feenstra (ceo The Office Operator) aan dat hun grootste ergenis is dat het momenteel veel geld kost om ruimtes in kantoorgebouwen aan te passen. Feenstra: 'Wij veranderen continue de vorm van de ruimtes in de kantoorgebouwen waar wij verhuren. Dan weer wil een bedrijf 3 werkplekken huren, dan weer moet de ruimte aangepast worden naar 20 werkplekken. Dan weer moet de ruimte open zijn, dan weer wil de directeur toch zijn eigen kantoortje. Dat aanpassen kost nu heel veel geld. Zo zijn installaties er niet op berekend en geluidsdichte wanden zijn niet gemakkelijk neer te zetten. Als ontwikkelaars daar tijdens de realisatiefase meer rekening mee houden, kan dat een stuk goedkoper.'