Aantal bezoekers Ventu groeit fors

  • In Nieuws
  • 00:00, 07 October 2018
  • 125 Views
img

Het aantal bezoekers van het aanbodsysteem Ventu groeit fors. Ventu heeft over de maand september 125.000 unieke bezoekers geregistreerd, een stijging met meer dan een kwart ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar (ruim 91.000 bezoekers).

Jan Willem de Graaf, CTO van Ventu: 'We zien dat de combinatie gaat tellen van het feit dat Ventu qua aantallen de meeste aanbiedingen commercieel vastgoed heeft (momenteel bijna 30.000, red.) in Nederland, gecombineerd met koppeling aan unieke gebouwinformatie en nieuws. Heel belangrijk is ook dat steeds meer makelaars actief met Ventu werken en extra informatie toevoegen aan het aanbod dat ze in portefeuille hebben. Dit alles trekt steeds meer bezoekers die op zoek zijn naar commercieel vastgoed dat te huur of te koop staat.'

Ventu is door informatiebedrijf PropertyEuro - ondermeer uitgever van PropertyNL en PropertyEU - gelanceerd in de zomer van 2016 en investeert fors in systemen en mensen om meer data te verzamelen door onderzoek onder marktpartijen en door openbare bronnen te bevragen.

De afgelopen maanden is het aantal makelaars dat actief werkt met Ventu verder gestegen. Inmiddels telt het systeem 654 actieve partijen, tegen 610 begin dit jaar. Met actieve deelnemers wordt bedoeld makelaars die via een koppeling met Ventu hun aanbod beheren, uitgebreid presenteren en gebruik kunnen maken van de big data tool Ventu Monitor waardoor ze sneller kunnen verhuren of verkopen.