Calcasa PropertyNL Analyzer: meer functionaliteit en toegang tot KvK-data

  • In Nieuws
  • 15:10, 29 January 2019
  • 278 Views
img

Calcasa PropertyNL Analyzer (CPA), het informatiesysteem dat professionals toegang geeft tot alle vastgoedinformatie, is uitgebreid met meer functionaliteit en alle informatie over bedrijven die in een gebouw of gebied zijn gevestigd.

Gebruikers van CPA kunnen naast aanbod-, transactie- en voorraadgegevens nu ook via een koppeling met de Kamer van Koophandel onderzoeken welke bedrijven in een gebouw of gebied gevestigd zijn.  Rogier van der Hijden, commercieel directeur Calcasa: 'Het is nu mogelijk van elke willekeurige locatie in Nederland een overzicht te maken welke bedrijven daar gevestigd zijn, hoe lang ze al in het gebied zitten, wat hun bedrijfstak (SBI) is en hoe groot ze zijn qua aantal werknemers en omzet. Wij voegen daarmee extra waarde toe aan CPA - Om een paar cases te noemen: het identificeren van bedrijven die potentieel willen verhuizen wordt daarmee bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker. Maar ook het identificeren van bedrijfsclusters wordt daarmee mogelijk.'

Voor de ontsluiting van transactie- en aanbod informatie op gebouw en gebiedsniveau is samen met data ingenieurs van Calcasa de Calcasa PropertyNL Analyzer ontwikkeld, die onder andere de volgende databronnen combineert: Basisregistratie Adressen en Gebouwen, Calcasa Kantoor & Winkelgebieden, CBS (bestuurlijke indeling, kerncijfers wijken en buurten, StatLine regionale kerncijfers, wijk- en buurtkaart), Kadaster commercieel, Kadaster percelen, Locatus, OpenStreetMap, Ventu aanbod, Ventu gebouwen, Ventu transacties, Ruimtelijkeplannen. Daar zijn nu de KvK gegevens over bedrijven bijgekomen.

Een toenemend aantal vastgoedbedrijven, waaronder ook steeds meer vastgoedadviseurs maakt gebruik van de mogelijkheden van CPA.

Meer informatie over CPA