Informatiesysteem CPA ook in regionale variant

  • In Nieuws
  • 15:55, 01 October 2018
  • 103 Views
img

PropertyNL/Ventu en het Delftse technologiebedrijf Calcasa introduceren een regionale variant van de Calcasa PropertyNL Analzyer (CPA). 

In een samenwerking met de data-ingenieurs van Calcasa uit Delft ontsluit Ventu de Basis Administratie Gebouwen (BAG) via de Calcasa PropertyNL Analzyer. Kenmerk van het systeem is dat geen enkel gebouw wordt uitgesloten en zo voor het eerst een kaart met álle gebouwen in Nederland is ontstaan. De aantallen zijn zo groot dat alleen met forse investeringen in slimme filters en fysieke controles door een team van researchers de kwaliteit van de data verbeterd kan worden.

CPA koppelt de gebouwgegevens van bijna 1 miljoen gebouwen aan ruim 141.000 transacties en 29.900 actuele listings van commercieel vastgoed en combineert die met onder andere gegevens uit het kadaster, ruimtelijke planning, CBS en vele andere bronnen. Rogier van der Hijden, commercieel directeur Calcasa: 'Naast de landelijke variant van CPA hebben we gemerkt dat er ook behoefte is aan een regionale variant van CPA, waarin je een specifieke stad, gemeente of regio onder de loep kunt nemen. Deze regionale variant is bijvoorbeeld zeer geschikt voor regionaal gespecialiseerde vastgoedadviseurs.'