Intensief zoekverkeer naar kantoren in Amsterdam Centrum

  • In Nieuws
  • 16:25, 17 September 2018
  • 163 Views
img

Niet de Amsterdamse Zuidas, maar het centrum is binnen de gemeente Amsterdam onderwerp van het meest intensieve zoekverkeer naar kantoren op Ventu.

Dat blijkt uit een hittekaart van het zoekverkeer op het listingsysteem Ventu.nl.  Op Ventu, het grootste listingsysteem voor commercieel vastgoed in Nederland worden momenteel (stand 17 september) 29.766 objecten aangebieden, waarvan 11.051 kantoren. Daarvan worden er 568 in de gemeente Amsterdam aangeboden. Maandelijks kent Ventu circa 100.000 unieke bezoekers.

Uit het onderzoek van Ventu valt het relatieve intensieve zoekverkeer naar kantoren op in de grachtengordel en dan met name het gebied ten westen van de Dam naar panden aan de Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Dergelijke hittekaarten zijn beschikbaar in de Ventu Monitor, die toegankelijk zijn voor actieve deelnemers aan Ventu.

Een ander gebied dat opvallend goed scoort in het zoekverkeer naar kantoren is Amsterdam Zuidoost. Het gebied rond station Amsterdam Bijlmer Arena staat de laatste tijd sterk in de belangstelling bij ruimtezoekende bedrijven. Het woon­, werk­, winkel­ en uitgaansgebied ArenaPoort zal de komende decennia ingrijpend worden aangepakt. Deze inspanningen moeten leiden tot een nieuw urban centrum van de hoofdstad.

Het koortsachtige zoekverkeer in Amsterdam Centrum is mede verklaarbaar uit het feit dat steeds meer jonge, buitenlandse tech-bedrijven ervoor kiezen om vanuit Amsterdam hun Europese activiteiten te ontplooien. De status van Nederland als Europese tech-hub lijkt daarmee te worden bevestigd. Uit onderzoek van het Finse Vainu, een bedrijf dat klanten helpt bij het genereren van meer omzet op basis van open data bleek eerder dit jaar dat het aantal jonge, snel groeiende bedrijven gestaag toeneemt in Nederland. Daar waar er begin 2017 nog zo’n 3000 ‘scale-ups’ waren, zijn dat er een jaar later een kleine 3300 - een stijging van bijna 10%. Een behoorlijk deel daarvan heeft zijn roots in het buitenland en kiest er bewust voor om vanuit Amsterdam zijn Europese activiteiten te ontplooien. De lobby voor Nederland als ‘Gateway to Europe’ lijkt daarmee haar vruchten af te werpen.

 Voor méér vastgoednieuws en -deals, ga naar PropertyNL