KPMG: ‘Vastgoedsector maakt weinig vaart met technologische vernieuwing’

  • In Nieuws
  • 15:36, 23 October 2018
  • 280 Views
img

De vastgoedsector zet maar in beperkte mate stappen om met nieuwe technologieën aan de slag te gaan.

Uit het onderzoek ‘The road to opportunity’ van KPMG blijkt dat nog geen 10% van de ondernemingen in de vastgoedsector vindt dat zij zelf voorop lopen als het gaat om technologische innovatie. Ruim 90% vindt het dan ook onvermijdelijk dat zij gaan samenwerken met PropTech startups om zich aan te kunnen passen aan het veranderende landschap.

Uit het onderzoek van KPMG blijkt dat nog steeds niet meer dan één op de drie bedrijven in de sector op dit moment beschikt over een bedrijfsbrede strategie voor digitalisering. 10% heeft zelfs geen enkele strategische visie als het gaat om het omarmen van nieuwe technologieën.

Sander Grünewald, verantwoordelijk voor de vastgoedpraktijk bij KPMG: ‘Dat betekent dat een meerderheid van de bedrijven nog steeds geen noodzaak lijkt te zien om adequaat om te gaan met de veranderingen die het digitale tijdperk met zich meebrengt.’ Het wordt volgens Grünewald hoog tijd dat de sector erkent dat er een plan van aanpak komt dat voor elk onderdeel van de onderneming aangeeft hoe de transformatie naar een digitale organisatie eruit moet zien.