Kantorenmarkt Amsterdam: 'Samenwerking markt/overheid kan stuk beter'

  • In Nieuws
  • 20:59, 16 April 2019
  • 450 Views
img

De samenwerking tussen overheid en markt kan een stuk beter om de kantorenmarkt in in Amsterdam op gang te houden. Dat was een belangrijke conclusie van de VentuWatch Amsterdam Kantorenmarkt die afgelopen week in Infinity aan de Amsterdamse Zuidas werd gehouden.

Bart Van Eerd (CBRE), Daphne Pronk (JLL), Thomas Van Der Heijden (DRS Makelaars), Wouter Winkel (NL Real Estate), Daniel Meijers (Van Gool Elburg), Michiel Bijmolt (Savills), Reinoud ten Cate (Van Dijk & Ten Cate), Stijn de Blaaij (Spring Real Estate) en Wessel Timmer (P. van den Bosch Bedrijfsmakelaars) gingen met elkaar in debat.  

De vastgoedadviseurs signaleren dat de kantorenmarkt in Amsterdam de eerste drie maanden van dit jaar rustig is begonnen.Dat heeft ook ongetwijfeld te maken met de beschikbaarheid van aanbod. Inmiddels bedraagt de in het meest gewilde topmilieu van Amsterdam (het centrum en de Zuidas) de verhouding tussen aanbod en voorraad 5 % (bron: Calcasa PropertyNL Analyzer), slechts 122.000 m2 aanbod kantoren op een voorraad van ruim 2,4 mln m2.

In het katern VentuWatch in de komende editie van PropertyNLmagazine een uitgebreid verslag van het rondetafelgesprek met de Amsterdamse makelaars.