MIPIM-conferentie 'Vastgoedadviseur Future Proof'

  • In Nieuws
  • 21:19, 02 April 2019
  • 211 Views
img

'De makelaar heeft andere mensen nodig bij data-analyse. We zullen de taxateur helpen zich om te scholen. De taxateur wordt meer en meer iemand die data interpreteert.' Die voorspelling deed Ger Jaarsma, voorzitter van de de NVM, tijdens een bijeenkomst die NVM en PropertyNL organiseerden tijdens de MIPIM op het dakterras van de nestor van het vastgoedadvies, Cor van Zadelhoff.

Ger Jaarsma ging in gesprek over de toekomst van het vak met Roel van de Bilt van Rabobank Real Estate Finance, de grootste financier in het vastgoed en de grootste taxatieopdrachtgever. Een andere opponent was Sipke Feenstra, CEO van Office Operators. Feenstra's organisatie doet werk dat de makelaar ook kan doen: diep in de huid van de klant kruipen.

Feenstra, Jaarsma en Van de Bilt zien alle drie dat data de hele sector veranderen. Jaarsma: ‘Het gaat over data en digitalisering. Je moet als vastgoedadviseur de kansen grijpen.’ Van de Bilt vind het erg belangrijk dat de markt een verdere bereidheid toont om samen te werken op het gebied van data.

Lees voor het gehele artikel en verslag van de MIPIM de maart-editie van PropertyNLmagazine