Top1001 Makelaars: Deze week marktposities 40 Coropregio's beschikbaar

  • In Nieuws
  • 15:17, 26 February 2019
  • 269 Views
img

Aanstaande vrijdag verschijnt de Top-1001 makelaars. Voor het eerst zijn voor álle 40 Coropregio's in Nederland de marktverhoudingen beschikbaar voor kantoren, winkel- en bedrijfsruimtemarkt. Het totale overzicht Top-1001 makelaars is vanaf vrijdag beschikbaar voor leden van PropertyNL.

Astrid Wassenaar, manager PropertyNL Ventu Research: 'Het magazine bood tot nu toe het overzicht van de grootste Coropregio's. Door nu digitaal de marktposities van alle 40 Coropregio's inzichtelijk te maken doen we recht aan de inspanningen van al die 1.417 makelaars die hun transacties bij ons hebben gemeld en zo helpen de markt transparanter te maken. In dit overzicht kan je precies zien wie de regionale specialisten zijn en in welke segmenten ze sterk zijn.'

Voor de regionale overzichten is voor dit overzicht een keuze gemaakt voor de regio’s per segment, gemeten naar absolute metrage. Het overzicht laat bijvoorbeeld de 40 Corop-regio’s zien in geregistreerde gebruikstransacties kantoorruimte in de meetperiode 1 januari tot 31 december. Van ieder van de corop-regio’s is vervolgens de top-10 makelaars samengesteld per segment, op basis van het absolute metrage waarbij de makelaar betrokken is. De marktpositie van zelfstandige bedrijven binnen een samenwerkingsverband (voorbeeld Dynamis) worden in de regionale overzichten op basis van de corop-indeling apart berekend.

Word lid van PropertyNL