Top1001 makelaars: recordaantal van 13.512 transacties in 2018

  • In Nieuws
  • 19:43, 12 February 2019
  • 248 Views
img

PropertyNL Ventu Research heeft over 2018 een recordaantal van 13.512 transacties goedgekeurd. Later deze maand wordt op basis van dit bestand het jaarlijkse overzicht gepubliceerd van de marktverhoudingen in het Nederlandse vastgoedadvies, de top1001 makelaars.

Astrid Wassenaar, Manager Research PropertyNL Ventu Research: 'We hebben de jaarlijkse top101 omgedoopt tot top1001 omdat we de marktverhoudingen van alle kanten belichten, ook de regionale posities en deelmarkten zoals bijvoorbeeld horeca. Om recht te doen aan lokaal specialisme en specialisme rond een specfiek type vastgoed hebben we de ranking sterk uitgebreid.'

Dit jaar hebben liefst 1.417 makelaars in de onderzoeksperiode transactieinformatie aangeleverd via de PropertyNL Servicemodule en koppelingen met hun Kantoor Automatiseerder (KA). Andere bronnen voor transacties zijn persberichten, kadaster en afgemeld aanbod commercieel vastgoed. 

PropertyNL Magazine publiceert op basis van het onderzoek van PropertyNL Ventu Research verschillende ranglijsten: een ranking van de grootste beleggingsmakelaars, een overzicht van de grootste partijen in de gebruikersmarkt kantoren, winkels en bedrijfsruimten en regionale overzichten van de grootste makelaars in de gebruikersmarkt. Door deze splitsing komen de marktverhoudingen op de beleggingsmarkt en gebruikersmarkt tot hun recht. 

Vastgoedprofessionals kunnen deze al deze transactie informatie - naast ondermeer gebouwinfomatie en informatie over aanbod - ontsluiten via het informatiesysteem Calcasa PropertyNL Analyzer, op elk gewenst niveau van landelijk naar zeer lokaal.