VastgoedPro en Ventu: adviseurs verder ondersteunen met technologische tools

  • In Nieuws
  • 09:40, 10 October 2018
  • 263 Views
img

Brancheorganisatie voor vastgoedadviseurs VastgoedPro wil zijn leden verder gaan ondersteunen met technologische tools die de adviespraktijk van de vastgoedprofessional versterken.

‘Daarin willen wij voor commercieel vastgoed verder samenwerken met een platform als Ventu’, zeggen Roland Knoester, algemeen directeur VastgoedPro en Rob Overduin, operationeel manager van VastgoedPro. ‘Die samenwerking is wat betreft commercieel vastgoed aanvullend voor het Vastgoedpro Informatie Platform dat wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Dat omvat nu historische data van 7 miljoen woningen, maar zijn uitgebreide data over commercieel vastgoed bijgekomen.’

Knoester trad een jaar geleden aan als algemeen directeur van VastgoedPro en weet welke impact technologie heeft op de vastgoedsector: Zo was hij ondermeer directeur van het Nederlands Bureau Waardebepaling Onroerende zaken (NBWO), een specialist in het modelmatig taxeren van woningen. Ook in het commercieel vastgoed ziet Knoester de rol van informatie en technologie in rap tempo toenemen.

Momenteel kent Vastgoedpro circa 700 individuele leden, verspreid over 550 bedrijven, waarvan 173 bedrijven actief zijn in de verhuur van commercieel vastgoed. Vastgoedpro bestaat sinds 2009 en is ontstaan vanuit een fusie tussen Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) en Register van Vastgoed Taxateurs (RVT).

Tijdens de Dag van het Vastgoed die VastgoedPro op 8 november in Amsterdam organiseert zal in een aparte sessie voor bedrijfsmakelaars aandacht worden besteed aan de mogelijkheden die Ventu biedt zoals de Ventu Monitor.