Ventu: Veel zoekverkeer internationale corporates in Nederland

  • In Nieuws
  • 15:39, 15 January 2019
  • 322 Views
img

Corporates met hun hoofdkantoor in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben de afgelopen maanden intensiever naar aanbod commercieel vastgoed gezocht in Nederland.

Dat blijkt uit een analyse van Ventu. Jan Willem de Graaf, CTO Ventu: 'De intensievere zoekvraag vanuit de VS is opmerkelijk. Een mogelijke verklaring is dat Amerikaanse bedrijven met een vestiging in Londen zich in verband met Brexit oriënteren op een vestiging in continentaal Europa en ook in Nederland.

Rudolf de Boer en Erik Langens van vastgoedadviseur CBRE zeiden recentelijk in een interview met PropertyNLmagazine dat Nederland in Europa duidelijk bij de top5 is gaan horen. De Boer: ‘Nederland heeft een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Denk aan de Europese Medicijn Agency (EMA) en de groei dankzij Brexit. Bij Brexit denken mensen snel aan de verhuizing van grote financiële instellingen. Die zie ik vanuit Londen niet zo naar Nederland komen, maar fintech­bedrijven des te meer. Het is economisch gezien juist belangrijk deze tech­bedrijven te kunnen huisvesten. Zij fungeren als nieuwe motor.’

Zoeken naar kantoorruimte in Amsterdam