VentuWatch met focus op de regio Het Gooi

  • In Nieuws
  • 20:27, 29 October 2018
  • 140 Views
img

Half november organiseert de redactie van PropertyNL weer voor het katern Ventu Watch een rondetafelgesprek dat zich specifiek zal richten op de actuele marktontwikkelingen in de markt voor commercieel vastgoed in de regio Het Gooi.

Wat zijn de kansen voor Het Gooi in een tijd dat de markt in de grote 5 steden in Nederland, Amsterdam vooraan, zo in de belangstelling staat, maar tegelijk wordt gekenmerkt door een groot gebrek aan geschikt produkt? Hoe liggen die kansen voor kantoren, bedrijfsruimte en natuurlijk ook de (huur)woningmarkt?

In het rondetetafelgesprek eind vorig jaar kwam naar voren dat de markt goed draait, zeker in Hilversum, maar dat er nog altijd wat te wensen overblijft. Hoge kwaliteit is een troef. De vraag naar vastgoed neemt niet af, omdat aan kwaliteit geen concessies worden gedaan. Waarin zouden beleggers en ontwikkelaars die de Gooi en Vechtstreek in het vizier hebben kunnen investeren? Op vastgoedgebied kansen genoeg voor wie interesse heeft in dit gebied, zo lijkt het.
Desgevraagd zei Bas Bakker van Castanea Bedrijfsmakelaars een jaar geleden dat hij, als hij advies moest geven, partijen zou aanraden duurzame, kwalitatief goede kantoren op de goede locaties te kopen. Maurits Kuppens van Van Lonkhuizen Makelaars denkt aan verzamelcomplexen van bedrijfsruimte, herkenbare panden van goede kwaliteit. Ook Leonard van Loon van Siewe Bedrijfsmakelaardij heeft een voorkeur voor ‘goede bedrijfsruimte, want die is er nauwelijks’. Allard Welling van ID Bedrijfsmakelaars zou investeren in kantoren, want de prijsverwachting is goed.

Voor eerdere edities van VentuWatch zie PropertyNL.com